torstai 2. lokakuuta 2014

Höpöttelyä

Sitä on sitten lokakuu alkanut ja syksy on saapunut kuin huomaamatta. Illat on alkaneet pimentyä ja sekös hieman mietityttää Jagoa. Illalla ulkona mennään kyllä niin korvat pystyssä ja katellaan tarkasti ettei vaan mitään epäilyttävää tule vastaan. Sitten tietysti seistään leveässä asennossa ja haukutaan matalasti kaikille epäilyttävälle eli ohikulkeville ihmisille, roskikselle, autoille ja kaikelle muulle mahdolliselle. :)

Huomenna pienelle pojalle tulee jo 17 viikkoa mittariin. Kyllä aika vaan rientää. Jago kasvaa ja kehittyy hurjaa vauhtia. En ole mukana pysyä. Eilen huomasin, että ensimmäiset hampaat on tippuneet ylhäältä ja alhaalta keskeltä. Nyt sitten seurailen innolla koska muutkin tippuu. Toi hampaiden vaihto on kyllä se mitä odotan ehkä kaikista innokkaimmin. Jagon puruvimma on ihan kauhean kova ja kieltäminen yms. ei tehoa kuin hetkeksi. Olen kuitenkin varma, että hampaiden vaihdon jälkeen ihmisten pureminen jää pois itsestään. Tai no niin tapahtui Troiluksella aikoinaan.

Huomenna tulee jo kymmenen viikkoa, kun Jago on ollut omassa kotona. :) Koipea pikkumies on nostanut jo ensimmäisestä yöstä lähtien.. alkuun epäsäännöllisesti ja nyt jo varmaan kuukauden verran ihan säännöllisesti aina pissiessä. :D Troilus alkoi vasta siinä puolen vuoden iässä harjoitella koiven nostoa. Tai itseasiassa taisi olla yhdeksän viikkoa, kun ekan kerran hämmentyneenä nosti, mutta puolen vuoden iässä vasta enemmän säännöllisesti. Jago näyttää jo pikkuisesta lähtien, että hän on mies! :D

Mulla on ollut aikalailla kiireitä, joten en ole ehtinyt paljoa poikien kanssa reenailla. Nyt, olen taas pikkuhiljaa ehtinyt ottaa pieniä reenituokioita Jagon kanssa ja hyvin kyllä oppii ja kehittyy. Maahanmeno alkaa kohta jo sujua ilman käsiohjausta ja maasta istumaannousu sujuu hienosti hissinä. Ollaan otettu myös istumasta seisomaannousua vähän. Perusasento alkaa toimia kokoajan paremmin ja paremmin. Vielä mitään suoraa asentoa en vaadi, kunhan oppii tulemaan sivulle. Alkuun Jago siirtyi aina sivulta hieman vinoon eteen ja istui sinne. Luultavasti sieltä oli parempi ottaa kontaktia? Nyt vähitellen ollaan oikeaa paikkaa löytämässä. :) Hyvin siis sujuu.

Jonttu haluaisi hirveästi reenailla jotain tottista Jagon kanssa, joten katsotaan nyt kauanko menee, että Jago siirtyy täysin Jontun reenattavaksi. :D Troiluksen kanssa me jatketaan joka tapauksessa kotitokoilua ja temppuilua. Troilus on ollut nyt muuten aika pitkään tauolla vedosta meidän kiireiden vuoksi. Sanoinkin tuossa Jontulle, että nyt pojat saa alkaa taas vetää. Troilus kaipaa toimintaa ihan ilman Jagon läsnäoloa. Agilityhän on sellainen ja meidän tokoilut missä Jago ei ole mukana.

Mitäköhän mun sitten piti kirjoitella? Ei varmaan mitään maatamullistavaa. Elämä sujuu omalla painollaan ja on kiva, että ollaan päästy hieman pidentään lenkkejä Jagon kanssa ja tutustuun ympäröivään maailmaan. Nyt kun rokotuksetkin on annettu niin mun hermoheikko mielenikin on taas vähän rauhallisempi. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti