torstai 11. syyskuuta 2014

Troiluksen eka blogi kirjaksi!

Nyt on pakko hieman mainostaa vaikken siitä mitään tienaa. Olen jo vuosia suunnitellut Troiluksen blogin teettämistä kirjana. Ongelma vain oli, että kuinka ihmeessä sen voisi totetuttaa. Aika kauan mietin kaikkea blogin tulostuksesta lähtien ja googlailin. Tulostamisessa ongelmaksi koitui muoto. Blogia en saanut mitenkään toimivaan tulostusmuotoon eli mielellään pdf:ksi.

Hetken googlailtuani päädyin Blog2printin sivuille ja heidän kauttaan pystyi muuttamaan juurikin blogspotissa olevan blogin kirjaksi. Olin löytänyt kirjani toteuttajan. :) Ensin tietysti lueskelin ihmisten kokemuksia ko. firmasta ja täytyi tietysti tarkistaa, että he varmasti shippaavat Suomeen. Kyseessä on meinaan jenkkifirma. Kaikki kuulosti niin hyvältä, että päätin testata heidän palveluaan heti, kun tulee aika printata blogi.

Nyt kun aloitin uuden, poikien yhteisen blogin, niin muokkailin Troiluksen vanhan blogin haluamaani kuosiin ja odottelin firmalta alennuskuponkia. Heiltä tulee melkein kuukausittain 15% alennuskoodeja. Parasta ko. palvelussa on se, että siellä pystyy itse valitsemaan kirjankannet, valokuvat kansiin sekä takakanteen tekstin. Omistuskirjoituksenkin pystyy laittamaan ja joko ottaa sisällysluettelo mukaan tai jättää pois. Minä jätin pois, koska siitä olisi tullut ihan liian monta sivua lisää. Ja se tietysti maksaa.. :)

Kirjasta tuli loppujen lopuksi 407 sivua ja siellä on noin 1000 kuvaa. Kovakantiseen kirjaan mahtui korkeintaan 444 sivua ja olikohan se 1500 kuvaa. Kirjassani on 3,5 vuoden materiaalit eli ihan hyvin juttua mahtuu. Toki en viimeiseen pariin vuoteen tietenkään kirjoitellut niin ahkerasti kuin pentuvuonna. :D

Maksoin kalliimmat postikulut, koska joku oli sanonut, että halvemmilla kirjan saapuminen kesti viikkoja. En viitsinyt jonkun kymmenen dollarin vuoksi odotella pitkään. Loppujen lopuksi kirja saapui perille noin kymmenessä päivässä. Tullista soitettiin, että paketti on saapunut ja kysyivät mun henksun ja varmistivat toimitusosoitteen. Kertoivat myös, että lähettäjä maksaa tullit ja muut mahdolliset maksut. Sovittiin sitten erillinen toimituspäivä, koska en ollut seuraavana päivänä kotona. Paketti siis saapui ihan kotiovelle. :)

Oon kyllä tosi tosi tosi tyytyväinen. Kirja on tosi hyvälaatuinen. Paperi on aika vahvaa ja kannet myös hyvät. Ainoa miinus on ehkä se, että koska valitsin pohjan, jossa kuvat ja tekstin järjestetään niin että vie mahdollisimman vähän tilaa (toki siis kuvat ja tekstit on oikeassa järjestyksessä ja kuvat oikean tekstin yhteydessä) niin joskus on välissä sivuja, joissa on vain yksi pystykuva per sivu eikä muuta. Se hieman häiritsee mun esteettistä silmää, mutta tiesin sen kyllä jo ennen tilausta, kun kävin esikatselulla blogin vielä läpi. En sen vuoksi kuitenkaan viitsinyt alkaa jotain pystykuvia poistamaan. Kuviin liitetyt kuvatekstit kyllä poistin, koska ne olisi tullut tosi huonosti ja epäselvästi mukaan. Eli ei tämäkään ohjelma ole täyhdellinen, mutta lähellä sitä kuitenkin. :) Hintaa tietysti kirjalle tuli aikalailla, mutta toisaalta siinä on tosiaan 3,5 vuoden matskut ja kirjathan nyt on muutenkin kalliita. :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti