lauantai 6. syyskuuta 2014

Jago jo kolme kuukautta!

Hoksasin vasta alkuillasta, että Jagohan täytti tänään kolme kuukautta! :) Painoa on tosiaan se 11,5 kiloa. Jalkaa tulee kokoajan lisää, mutta ei olla säkää mittailtu, koska nuoriherra ei kauheasti välitä pysyä paikallaan.

Kyllä Jago on tässä muutenkin hieman kasvanut. Haukku on alkanut madaltua ja vinkuna vähentynyt. Toki edelleen turhautuminen saa kauhean itkun aikaan. Pidätyskyky on näemmä alkanut jo hieman kehittyä. Nyt ulkona käydään parin tunnin välein ja tänäaamuna riehuminenkaan ei saanut pissikohtausta aikaan. Aamuisin on normaalisti tullut pissa alustalle noin neljäkytä minuuttia edellisestä ulkoilusta. Hyvältä siis vaikuttaa. Kohta saakin alkaa odotella hampaiden tippumista. Tosin ei se ihan vielä tapahdu. Odotan kuin kuuta nousevaa, että toi pureskeluvimma katoaa ja ei tarvitsisi ulkonakaan hypätä kokoaikaa. Onneks on kuitenkin kesäpentu. Lumen ja pakkasten tullessa ei varmaan ole enää niin kiire aamuisin ulos. Luksusta siis tiedossa. :) Nykyäänhän annan Jagon aamupalan ja sillä aikaa vedän t-paidan, verkkarit ja kengät jalkaan. Kun poitsu on syönyt niin nostan sen syliin (en halua vahinkoja rappukäytävään) ja mennään äkkiä pihalle. Kohta tosin toi kantaminen loppuu, kun en enää jaksa. No, vielä pari viikkoa ainakin mennään näin.

Nyt tulee hieman muutoksia ruokailurytmiin. Tähän asti Jago on saanut ruuan neljä kertaa päivässä, mutta nyt kun meidän molempien opiskelut alkaa, siirrytään kolmeen ruokintakertaan. Aloitettiin jo tänään, että Jago ehtii hieman orientoitua maanantaita varten. Jontulla alkaa joka aamu koulu kello 8, joten muutenkin päivärytmi muuttuu. Nukkumaan aiotaan mennä jo klo 22-23, kun ennen iltapala on tullut kello 23 jälkeen. Hyvin kummatkin pojat on kyllä alkaneet nuokkua jo siinä kympin aikaan, joten en usko tästä mitään ongelmia koituvan. Aamupalaakin aletaan nyt myöhäistää. Ennen olen antunut sen jo kello 04-05, mutta nyt se siirretään siihen 7-8 väliin. Katotaan miten toimii ja saanko nukuttua yhtään. Jago meinaan tulee herätteleen mua viimeistään viideltä. :) Meillähän ei tietenkään siihen aikaan nousta vaan aamupalan ja ulkoilun jälkeen mennään takaisin nukkuun ja mahdollisuuksien mukaan nukutaan ainakin ysiin.

Käytiin tänään metsässä riekkumassa juhlapäivän kunniaksi. Oli ihana ilma eikä ketään missään. Poikiakaan ei onneksi kiinnosta  esimerkiksi kärpässienet, joita on ihan hirveästi joka puolella. Kiva, kun ei niistäkään tartte stressata. Jagon luoksetulokin toimii tällä hetkellä ihan mahtavasti ja kontakti on hienoa. Täytyy koittaan vaan kokoajan vahvistaa sitä. :)


Troilus pitää kyllä metsässä aika hyvin huolta Jagosta. Tänäänkin Roilopoika vapautettiin jo hieman Jagoa aiemmin, koska Jagolta otettiin valjaat pois ja poitsu vielä opettelee odottamista. Meillä siis vapautetaan, kun istuu rauhassa ja ottaa katsekontaktin. No anyways, Troilus ei lähtenyt mihinkään painamaan ennen kuin Jago vapautettiin. Sitten poitsut lähtivät yhdessä. Muutenkaan Troilus ei ole irronnut niin kauas kuin ennen vaan kummatkin koirulit pysyy ihan lähellä. <3Kotona sitten päivät kuluukin painiessa ja luita syödessä. Nykyään en enää niin tarkkaan seuraa kuinka noi pojat remuavat. Troilus osaa leikkiä ihan fiksusti. Toki leikit kokoajana menevät rajummiksi, mutta vielä ei ole onneksi tapahtunut mitään onnettomuutta. Tai no Jago otti ja juoksi päin seinää yhtenä päivänä, mutta onneks ei muuta mainittavaa. :D Yksi leikki Troilukselta kielletään kuitenkin. Roilo tykkää ottaa Jagoa poskesta kiinni ja raahat pitkin olkkaria. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti