tiistai 12. elokuuta 2014

Tutustumista kauppoihin

Jago on ollut reipas poika ja käynyt tutustumassa erilaisiin kauppoihin ja ystävällisiin ihmisiin! Eilen käytiin Koivistonkylän Prismassa tutustumassa. Jonttu kävi ostoksilla ja sillä välin me käveltiin parkkiksella ja ihmeteltiin maailman menoa. Kovasti vielä jännitti autot ja ihmiset. Käytiin tosi myöhään, joten ei kuitenkaan liikaa ollut liikettä. Käytiin tutustumassa myös Prisman aulaan ja siellä kateltiin ja haisteltiin vähän kaikkea. Siivoojatäti oli mukava ja sammutti imurin ja odotti, että Jago käy haistamassa imuria. Koiraihmisiä selvästi! :)

Tosi kivasti meillä tutustuminen meni. Jago pystyy pissimäänkin joka paikkaan (myös sisällä, heh!), joten sekään ei ole ongelma. Kokoajan nuorimies rohkaistuu enemmän.

Tänään lähdettiin ruokaostoksille. Jago syö Happy Dogin Maxi babya ja kasvattajalta tullut neljän kilon säkki alkaa olla loppumaisillaan. Katselin, että ko. ruokaa myy Kymppikoira Kangasalla, joten lähdettiin katsomaan löytyykö hyllystä. Sitä ennen kuitenkin käytiin Tassutallissa Linnainmaalla hakemassa Troilukselle säkki Proboosteria. Kummankin pojan ruuat alkoi olla finaalissa. :)

Tassutallissa olikin kummatkin omistajat ja heidän tytär paikalla. Jago oli ihan onnessaan ja ei ollut puhettakaan jännityksestä tai varautuneisuudesta. Tosi upeeta! Jago haisteli ja meni kuin vanha tekijä. Iso mieskin oli ihan mahtava tyyppi Jagon mielestä. Myöskään isot tikkaat ei pelottaneet ollenkaan. Kaikista parasta oli kuitenkin kontakti! Päästin Jagon liikkumaan vapaasti ja vaikka Jago liikkui päämäärätietoisesti niin heti kutsun kuullessan tuli vauhdilla luokse. Jago sai paljon kehuja kaupan omistajilta tästä. Muutenkin poika oli ihan mahtava! <3
Kymppikoirassa Jago sai myös paljon huomiota. Alkuun vähän jännitti, mutta sielläkin rohkaistui tosi pian haistelemaan ihmisiä ja tutustui rohkeasti kauppaan. On niin kiva käydä koiraihmisten luona, kun heille ei tarvitse kuin sanoa, että pentu on vähän varautunut ja heti tietävät kuinka käyttäytyä. "Taviksia" voi joutua vähän enemmän opastamaan. :)

Kaiken kaikkiaan tosi kivat ja hyödylliset kaksi päivää. Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin. Onneksi vielä yhtään huonoa tai huonohkoa kokemusta ei ole tullut. Toivottavasti näin jatkuu ainakin seuraavat pari kuukautta. Mua aina stressaa tää pikkupentuaika, kun yritän vaan pitää "kaiken pahan" poissa pennun luota, jotta ei tule myöhemminkään niin paljoa hankaluuksia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti