sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Jago on kotona!

Kauan odotettu päivä koitti perjantaina, kun Jago kotiutui. Hakumatkalle lähdettiin kymmenen aikaan aamusta ja puolen päivän aikaan saavuttiin Kirkkonummelle. Jonkin aikaa palluteltiin pentuja pihalla ja sitten tehtiin Marjon kanssa kauppasopimus ja käytiin muut paperit läpi. Jagon pentutarkastuksessa ei mitään ihmeellistä ilmennyt, joten terve pentu meille muutti. :)

Kotimatkalla istuin takana Jagon kanssa. Poitsu jaksoi huutaa ensimmäisen vartin ja sen jälkeen nukahti. Huutokin taisi johtua tosi mutkaisesta tiestä. Ja tietysti erottaminen sisaruksista oli aika kauheaa pienelle pennulle. Oikeastaan koko matkan Jago tosiaan nukkui. Pysähdyttiin Riihimäen absilla ja Jago joi vähän. Pissi ei tullut ja tilanne oli tosi pelottava, joten ei jääty siihen sen enempää ihmettelemään. Autoon ei pissejä tullut ollenkaan, vaan heti kun kotipihaan päästiin. Oksennusta tai muitakaan pahanolon merkkejä ei näkynyt, onneksi!

Kotiin päästyä Jago hieman haisteli ja oli aika ihmeissään, tietysti! Troilus pidettiin olkkarissa portin takana ja Jago sai rauhassa tutustua makkariin. Ruuan saatuaan Jago reipastui ihan silmissä eli varmaan matala energiataso vaikutti myös. Troilus lähestyi tosi rauhassa Jagoa ja pojat pitkään makoilivat ja katselivat toisiaan. Troilus toki olisi leikittänyt pentusta heti, joten täytyi olla poliisina välissä. :)


Aika heti kotiin saavuttua luu alkoi maistua ja pojat jakoivatkin tyytyväisenä yhteisen makuualustan. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen päivä meni hyvin tutustuessa kotiin ja kerrostalon takapihaan minne Jago viedään asioille.

Ensimmäiset yöt minä ja Troilus nukutaan olkkarissa ja Jonttu Jagon kanssa makkarissa, jotta Jago saa tutustua rauhassa omassa kotona nukkumiseen. Ensimmäinen yö meni helteestä huolimatta ihan hyvin. Ulkona käytiin noin klo 01.30, 04.00 ja aamupalan jälkeen klo 06. Jonkin verran itkua kuului aina, kun Jago heräsi. Troilus myös olkkarissa oli aika päivystyksessä koko yön. Aina kun Jago liikkui tai vinkui Troilus juoksi ovelle ja se taas häiritse Jagoa jonkin verran. Mitään sen suurempaa tapahtumaa ei yöllä kuitenkaan ollut. :)

Lauantaina jatkettiin tutustumista kotiin ja kotielämään. Jago on hereillä noin 30-40 minuuttia ja nukkuu sen jälkeen tunnista kahteen. Tää helle väsyttää varmasti vielä lisää. Troilus antaa tosi hyvin Jagon nukkua. Välillä isoveikan pitää kuitenkin käydä haistamassa, että kaikki on varmasti ok. :) On se hauska katsella tuollaisen pikkupennun liikkumista, kun takapää ei ole vielä kunnolla löytynyt. Kotona mennään mukkelismakkelis lähes kokoajan, mutta ulkona liikkuminen on ihan hyvin hanskassa.

Tänään käytiin kuvailemassa tuossa takapihalla, kun siellä on aina varjo niin voi olla ulkona hieman pidempiä hetkiä välillä. Tää hellehän on ihan kauheeta muuten.


Vielä ei ole alkanut mikään kovin kova pururalli, vaikkakin kokoajan sormia pitäisi suuhun saada. :) Troilus on suhtautunut pentuun tosi hyvin ja tänään pojat on jo hieman alkaneet leikkiä. Troilus ilmeisesti opettaa leikkiä Jagolle, kun menee Jagon alle ja heittää pennus niskansa päälle. Se on vaan hieman vaarallisen oloista, kun Jago valuu sieltä heti pois. Se siis täytyy kieltää.

Nyt aletaan harjoitella häkissä oloa huomenna. Mitähän siitä tulee. Jago käyttää äänijänteitään tosi kovaa, kun alkaa turhauttaa. On tää pikkupentuvaihe niin ihanankamalaa. Mulla on aina alkuun kauhea ahdistus, kun ei olla vielä kunnolla tutustuttu uuteen perheenjäseneen ja rutiinit ei ole tulleet tutuiksi. Troiluksen kanssa ahdistus kesti muutaman viikon. Jagon kanssa ei näytä kestävän niin pitkään. :) Toki nyt auttaa, että ollaan kotona ja myös Jonttu on meidän kanssa. Troin pikkupentuajanhan oltiin siskon yksiössä ja Jonttu oli töissä ja teki kotona remppaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti